Era sindica d’Aran defense en Parlament de Catalunya era veïcularitat der aranés ena escòla

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha defensat aquesta tarda al Ple del Parlament de Catalunya la Iniciativa Legislativa presentada per la màxima institució aranesa per a la modificació de la Llei 8/2022, del 9 de juny, sobre l’ús i aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari, que elimina el caràcter de llengua vehicular de l’aranès a l’escola.

Aquesta iniciativa, que ha superat el tràmit del debat a la totalitat on s’han rebutjat les esmenes presentades per Vox i el grup mixt, segueix ara el tràmit parlamentari per a ser aprovada en les pròximes setmanes.

Aquesta tarda, la síndica d’Aran, Maria Vergés, ha defensat al Ple del Parlament de Catalunya la Iniciativa Legislativa presentada per la màxima institució aranesa per a la modificació de la Llei 8/2022, del 9 de juny, sobre l’ús i aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari, que elimina el caràcter de llengua vehicular de l’aranès a l’escola.

“Avui hem exercit la sobirania política d’Aran al Parlament de Catalunya per a defensar l’Escola Aranesa i la nostra llengua pròpia com vehicular i d’aprenentatge, així i com ha estat els últims 40 anys” afirmava la síndica d’Aran, afegint que: “des del Conselh Generau d’Aran agraïm la voluntat dels grups parlamentaris per a esmenar quelcom que posava en risc l’aranès”.

Aquesta iniciativa ha superat avui el tràmit del debat a la totalitat on s’han rebutjat les esmenes presentades per Vox i el grup mixt, i ara seguirà el tràmit parlamentari per a ser aprovada en les pròximes setmanes.

En la seva intervenció, la síndica ha manifestat que: “l’aranès és llengua oficial a Catalunya, és llengua de Catalunya i és per això que volem que sigui equiparat al català, de manera justa i equitativa, no sols en recursos, sinó també en un reconeixement que ens permeti sentir-nos acompanyats, cures i, sobretot, compresos”.

Consulta aquí la intervenció de la síndica: Defensa IL lei lengües oficiaus escòla_CA_net

iempresa

Tags: Campaña, Parlament

Newsletter:

Darrèrs posts

Tanben te pòt interessar

This site is registered on wpml.org as a development site.